Glöm Youtube, vi har redan skrapat fram de bästa kitesurfing videos! :)

I vårt avlånga land träffar man ofta folk som ser ut som frågetecken när man berättar om kitesurfing. Känns detta igen?

– Jag håller på med kitesurfing på fritiden.
– Kajksurfing, vad är det?
– Kite, inte kajk!! Du vet när man surfar på vattnet med en drake i luften.
– Nää, vad är det?

Så får man efter bästa förmåga beskriva för dessa oinvigda människor vad kitesurfing är, vilt gestikulerande med både händer och fötter. Tänk om man kunde visa dom en liten film istället, dom skulle antagligen omgående boka en kitekurs 🙂
Nog om detta, här är ett par grymma kitesurfing videos för dig som just fått upp intresset för kitesurfing eller för dig som bara vill visa dina polare vad det är du egentligen håller på med på din fritid, när du inte sitter och svär över den usla  vindprognosen vill säga 😉

Tom Hebert är tillbaka i sann New Cal Style anda! 5:e episoden av Tom’s Kitchen är, liksom dess föregångare, fullpackad med episka freestyle tricks! Videon är inspelad i Nya Kaledonien vilket verkar vara ett paradis för kitesurfing! Hur som helst är det här en ball video och dessutom med riktigt fet musik!

Cape Town Confidential! Helt klart bästa kite videon som släppts 2017! I början på varje år samlas kite-eliten i Cape Town, Sydafrika. Har du inte varit där, så kan vi rekommendera dig ett besök! Kitesurfingen är ganska extrem så inget ställe för nybörjare, men där finns otroligt mycket annat att se och göra! Att enbart titta på proffsen när de är ute och kitar är nöje i sig!

En av våra egna kitesurfing videos från Sydafrika. So far det bästa resmålet för den som letar efter en kombination av äventyr, natur, djur, kitesurfing och upplevelser!

En av våra egna filmer från Sri Lanka.

Sri Lanka är egentligen ett surfparadis, men här finns även en enorm lagun som heter Kalpitiya. Denna lagun erbjuder fina förhållanden för kitesurfing. Vattnet är inte direkt kristallklart, men å andra sidan går det omkring åsnor runt lagunen. Man kan inte alltid få allt här i livet.

En av våra egna filmer från Mexico.

Mexico är ett mycket stort land som har en del fina kiteställen. Hajar och stingrockor trivs oxå här, men dom är snälla så länge du inte trampar på dom 🙂

Hur mycket vi än kitar så finns det somliga som ligger ljusår framför oss i sin ”progression”. Vi talar om världens kite-elit som haft turen att växa upp på någon vindpinad plats i världen med havet som närmsta granne. Personer som har som yrke att kitesurfa. Här är några sjuka filmer med personer som uppvisar exceptionella kite skills!

PS. Funderar du på att börja kita? Se till att få tummen ur, för det kommer ta något decennium att bli riktigt bra!

Youri Zoon

Världsmästare i kitesurfing 2011. Youri Zoon har spenderat mer än 10 år med att kitesurfa varenda blåsig dag och som bekant ger övning färdighet. Den gemensamma nämnaren för proffsen är just att de kitat sjukt mkt!

Ruben Lenten

Den här killen har specialiserat sig på en sak – kite mega loops! Ruben höll till en början mest på med freestyle som de flesta andra inom kiteeliten, men växlade om till ”extrem” kitesurfing vilket innebär att du strävar efter att hoppa så högt som möjligt och samtidigt loopa kiten! Tänk dig själv att du går ut och kitar i en storm och loopar kiten när du befinner dig 20 meter upp i luften… DET kräver inte bara skills utan även ballar av stål, något Ruben Lenten har!

Nicki Rudd

Vet ärligt talat inte så mycket om den här tjejen, men hon är ytterligare ett bevis på att tjejer kan kitesurfa, förmodligen betydligt bättre än vad både du och jag någonsin kommer kunna =P

Videon är hur som helst tillräckligt bra för att platsa på den här sidan. Snyggt filmat + bra musik + duktig kitesurfare = ett lyckat koncept!

Tobi Brauer

Du som kitesurfar kommer för eller senare höra talas om ”old school” och ”airstyle”. Tobi Brauer är en man som behärskar dessa två stilar till perfektion! Tricks som Darkslide och Jesus Walk

Claes Lundin

Sveriges forne mästare i snökiting. Japp, man kan ”kitesurfa” på snö, alltså snökita. Så när det är för kallt att kitesurfa på vintern här nere i Skåne så är det bara å dra norrut till de snötäckta plattåerna i Norge.

Nick Jacobsen

Nick är en kitesurfare vars signum är att vara smått galen. Dårskap och färdighet med en kite är emellertid en lyckad kombination då resultatet blir både roligt och imponerande! Ett av många exempel på Nick’s galna talang kan du se i den här videon.

Tom Hebert

Jag vet inte vad det är med Tom Hebert, men han verkar va en jäkligt skön typ och är en jävel på ”stylish” kitesurfing! Tom är team rider för North Kiteboarding som gjort en serie med Tom de kallar Tom’s Kitchen. Än så länge finns det fyra episoder med Tom’s Kitchen. Alla avsnitt är sevärda, men 2:an är min personliga favorit. Tror jag sett detta videoklipp minst 50 gånger!

kitesurfing videos

Vill du se fler kitesurfing videos?

Vi lägger kontinuerligt upp videoklipp och annat kul på Gusty’s Facebooksida.