Lifehack – nu kan du pissa med våtdräkten på

Lifehack – nu kan du pissa med våtdräkten på

Visst är det frustrerande! Du har just ägnat en kvart åt att klä av dig och kränga på dig våtdräkten, men i samma stund som du drar upp kedjan i ryggen känner du ett akut behov att slå en drill! Att du kastade vatten precis innan tycks inte spela någon roll. Det är som att hjärnan spelar en något slags psykologiskt spratt när man väl är täckt i neopren från topp till tå. Att under den kalla årstiden dessutom dra på sig huva och handskar är inget som direkt gör att nödigheten lättar… Men du stålsätter dig, drar åt selen och launchar din kite. Väl ute i vattnet är du väl medveten om att ett eventuellt besök i snåren på land innebär ett minst 30 minuter långt projekt. Och att pissa in din våtdräkt finns liksom inte på kartan utan måste undvikas till varje pris. Vad göra åt saken?

Blöja säger du? Helst inte säger jag…

En torrdräkt utrustad med så en kallad ”relief zipper” är en tänkbar lösning på problemet, men vem kitar med torrdräkt? Våtdräkter utrustade med en liten dragkedja i grenen finns på marknaden, men dem är ytterst ovanliga. Att köpa en dragkedja avsedd för torrdräkt och sedan montera in den i din våtdräkt är möjligt, men det kostar en slant. Och det finns tutorials för denna operation, men risken att det ändå blir pannkaka av det hela skulle jag säga är rätt så överhängande.

Lyckligtvis kan vi presentera en annan lösning som är både billig, enkel och högst funktionell! Ett lifehack som gör att du när som helst kan lätta på trycket. Bilderna nedan talar för sig själva:

Våtdräkt med pisshål

våtdräkt

in action

Det enda du behöver är alltså en tom petflaska.

Gör så här:

 1. Skär av toppen på petflaskan. Sandpappra kanterna så de inte skaver.
 2. Skär ut ett litet hål i våtdräkten. Hälften så stort som petflaskans öppning räcker eftersom neoprenet är töjbart.
 3. Tryck in petflasksöppningen i hålet.
 4. För att undvika att neoprenet tänjs ut ytterligare kan du sy en söm i en rig runt hålet.
 5. Täta eventuellt med neoprenlim från insidan.

That’s it!

PS. Såvitt jag vet är lösningen ännu inte patenterad. Någon som jobbar med våtdräkter kanske kan implementera lösningen?

Gusty's gamla logga

 

 

2 Comments
 • Victoria
  Posted at 19:44h, 23 mars

  Undrar hur det skulle gå för tjejer? kan du komma med någon bra lösning för oss också? vi är inte lika pricksäkra när vi ”kastar vatten” 😉

 • Gusty
  Posted at 21:33h, 06 april

  Det går alldeles utmärkt att sy in en dragkedja i grenen. Det kräver kanske lite mer syskills, men på den punkten har ni ju ofta ett naturligt försprång!

Post A Comment