Kitesurfing i Sydafrika

Kitesurfing i Sydafrika

Sydafrika ligger oss på Gusty väldigt varmt om hjärtat och än en gång kommer vi tillbringa en del av vintern 2020 i Kapstaden, närmare bestämt v.5 – v.11. Förutom ett behagligt klimat har Kapstaden med omnejd otroligt mycket att erbjuda för den som gillar natur och äventyr. Om du så önskar besöka naturreservat och bli bestulen av babianer, klättra upp för Taffelberget, snorkla med sälar, leta efter fossilerade hajtänder, ta ett glas vin (eller flera) på någon vingård, njuta av delikat och prisvärd mat, flanera i botaniska trädgårdar eller kanske rentav kitesurfa så kommer du få ditt lystmäte!

 

När det kommer till kitesurfing så finns det en anledning till att världseliten varje år samlas i Kapstaden. Där blåser det nämligen sjukt mycket under perioden januari-mars. Vindstyrkor på 10-20 m/s i kombination med strömt vatten och 3 meter höga vågor gör dock Kapstaden till en ganska läskig plats att kitesurfa på, åtminstone för den som inte lämnat nybörjarstadiet. Vid en första sammandrabbning med havet vid Kapstaden kommer du troligtvis bli besegrad, kanske även andra och tredje gången… efterhand blir det emellertid lättare och du ska se att de vågor du till en början förbannade blir till dina lekkamrater 🙂

 

Lyckligtvis finns det andra kitespots än den vid Kapstaden där du inte behöver vara typ ett proffs. Den mest kända är troligen Langebaan – en enorm lagun med mer moderata vindar och med ett vattendjup (beroende på vattenståndet) som når ungefär upp till knäna. Så oavsett om du är nybörjare eller har år av erfarenhet så kommer du att i Sydafrika kunna lägga din kitesurfing på en nivå som är lagom för dig.

 

Kommer du oxå besöka Kapstaden denna vinter? Hör av dig så kanske vi kan kitesurfa eller hitta på något annat ihop! Och skulle du vilja lära dig hoppa över dom där vågorna eller bara bli säkrare som kitesurfare så erbjuder vi privatlektioner de veckor vi är på plats.