10 anledningar varför du som tjej borde börja kitesurfa

10 anledningar varför du som tjej borde börja kitesurfa

Funderar du fortfarande på om du ska boka den där kitekursen eller inte? Kanske intalar du dig själv att det är för svårt, att du kommer göra bort dig, att du är för svag eller att du inte kommer se tillräckligt sexig ut i våtdräkt? Allt det där bara är trams, det vet både du och jag.

Men låt oss presentera 10 argument som förhoppningsvis får dig att övervinna dina tvivel!

1. Få en bikinikropp

Kitesurfing är tveklöst den absolut roligaste helkroppsworkouten man kan tänka sig! Och det utan att du ens tänker på att du tränar! Hur mycket kalorier du bränner när du kitesurfar beror givetvis på din åkstil och rådande förhållanden, men låt oss göra en snabb liten uträkning. Den engelska enheten för att bestämma en viss aktivitets syreförbrukning mäts som du säkert vet i MET (Metabolic Equivalent). MET vid vila är typ 3,5 per kilo kroppsvikt per timme. Vid ett genomsnittligt steppass kanske du kommer upp i 5-6 METs. Vid kitesurfing ligger man i snitt på ca 10-11 METs.

Ponera att du väger 65 kilo. Alltså får vi 65×10=650 kcal per timme. Så börja kitesurfa och kom i toppform inför beachen förr än du anar!

2. Ät vad du vill

Kör ett par tre kite sessions i veckan så kommer du vara hungrig, och du vet att du kan äta! Kitesurfing är den bästa dieten ever!

3. Harmoni i kropp och själ

Kolla vindprognosen, dra ner till stranden, rigga och launcha kiten och ge dig ut på vattnet! Med vinden i håret och solen i ansiktet får du ro i själen. Koppla bort jobbet, facebook och kärleksproblem. Inga tankar, inga bekymmer. Hela upplevelsen att bli ett med vinden, solen och vattnet kommer lämna dig i total harmoni efter en avslutat kitesession.

Några minuters stilla reflekterande och kanske någon yogastretchning på det så kan skippa dom där inplanerade yoga- och meditationspassen senare i veckan.

4. Omge dig med glada människor

På stranden träffar du andra euforiska själar som upptäckt fördelarna med kitesurfing. Givetvis är dom överlyckliga! Hjälpsamhet och artighet är för övrigt naturligt bland kitesurfare eftersom de är beroende av varandra för att kunna landa och launcha sina kitar och för att känna sig trygga och säkra när det blåser upp.

5. Lev strandlivet

Vad är bättre än att hänga på stranden? Koppla av i naturen, få energi, kom bort från stadens jäkt och bättra på din solbränna.

6. Se ut om en strandtjej

Med en gyllenbrun ton och rufsigt solblekt strandhår, en tight kropp och snygga sommarkläder kommer du se minst sagt rätt het ut…

7. Få alla killar att förälska sig i dig

Surfpojkarna kommer avguda dig medan resten av killarna kommer falla huvudstupa framför dig. Du är ju en brud på en kitebräda – vad mer kan en kille önska sig?

Din kitesurfande pojkvän kommer älska dig ännu mera! Att börja kitesurfa med din pojkvän har flera grymma fördelar!

  • Han behöver inte längre fördela sin fritid mellan dig och vinden.
  • Du behöver inte längre låtsas vilja följa med honom för att bättra på brännan när han ska ut mitt i en höststorm – nu kan du oxå kitesurfa!
  • Han får en chans att visa hur duktig och modig han är med sin kite (killar gillar sånt).
  • Han kommer bli otroligt glad och stolt över dig när du oxå kan kitesurfa.
  • Du behöver inte längre vara avundsjuk på dom där kitebrudarna – nu är du ju oxå en!
  • Ni får ta del av en unik och härlig upplevelse varje gång ni kitar.

Att lära dig kitesurfa kommer få din pojkvän att tycka om dig ännu mer och kan bara förbättra er relation (kanske t.o.m. rädda den). Se bara för guds skull till att inte låta din pojkvän lära dig kitesurfa, vänd dig till en kiteskola så du får professionell hjälp.

8. Kitesurfing varar livet ut

Kitesurfing handar mer om säkerhet och teknik än råstyrka. Detta är inte bara skönt för den som vill lära sig kitesurfing utan det betyder också att du aldrig kan bli för gammal för att kitesurfa.

9. Du kommer aldrig tröttna

Kitesurfing är en högst varierande sport. Kita i vågor, träna coola tricks i plattvatten eller låt vinden föra dig A till B i en s.k. downwinder. Kitesurfa kan du dessutom göra på ett mycket stort antal platser över hela världen. Kitesurfa i sjöar, laguner, på havet, på snön – möjligheterna är oändliga.

10. Lär dig flyga

Flyga? Japp, helt riktigt! När du lär dig tekniken för att hoppa med kiten kommer du kunna sväva flera meter över vattnet i flera sekunder! Hur ballt är inte det på en skala!?

kitetjej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så… tvekar du fortfarande eller är du övertygad? Tänkte väl det, boka genast en kurs!

Tags:
, ,
No Comments

Post A Comment