Gusty diggar Barncancerfonden

Gusty diggar Barncancerfonden

Cancer är en grym sjukdom som skapar lidande för såväl den insjuknande som personer i dess närhet. Cancern slår skoningslöst mot såväl unga som gamla. Att drabbas av cancer på ålderns höst är inte ok, men förhoppningsvis har personen som drabbas fått leva ett gott liv och kanske t.o.m. känt friheten med en kite ute på havet. Att i unga år få diagnosen cancer är absolut inte ok, det är fruktansvärt. Vi vet hur det känns när en älskad person är sjuk i cancer, man önskar av hela sitt hjärta att hen kan bli frisk och cancerfri, för alltid! Ja, vi kan nog all hålla med om att cancer är en fucking ond sjukdom, men med rätt behandling det finns goda chanser att övervinna cancern.

Visste du att:

  • Efter fem år så lever fortfarande 80 procent av alla barn och ungdomar som diagnostiserats med cancer.
  • I Sverige lever idag 6-7000 människor som övervunnit barncancer.
  • Komplikationer senare i livet till följd av cancer och behandling är tyvärr relativt vanligt, men ca 35 procent drabbas inte av sena komplikationer.
  • Flera bevis finns på att motståndskraft och god anpassningsförmåga har gjort flera cancerpatienter både starkare och mer insiktsfulla.

Trots att man drabbats av cancer så behöver det alltså inte innebära slutet. Problemet är bara cancer slukar pengar. Kostnaden för cancerläkemedel och behandling är skyhöga och dagens budgetåtstramningar är inget som ligger i fatet för den som drabbats av cancer. Forskning och utveckling är inte heller gratis. Barncancerfonden ger finansiellt stöd för utveckling av behandlingsmetoder, råd och stöd till drabbade och anhöriga, informerar om barncancer och samlar in medel för bekosta den här verksamheten. För att stödja Barncancerfonden och om hopp att cancern en dag kan tillskrivas historien har Gusty startat en insamling. För varje kursavgift skänker vi 100:- för detta ändamål. Boka en kurs hos nu, lär dig kitesurfa samtidigt som du gör en god gärning genom att bidra till cancerns utrotning!

Barncancerfonden

Från det ena till andra så har Tom Herbert släppt en ny episod av Tom’s kitchen. För ni som inte känner till Tom så kan vi berätta att han är en sjukt skön kille som är riktigt grym på att kitesurfa! Kan inte låta bli att posta hans senaste video, cause we love the kitesurfing!

Lika bra och slänga upp episod 2 oxå, vår favorit!

Gusty's gamla logga

No Comments

Post A Comment